KEOP-4.10.0/E

“NAPELEMEK ELHELYEZÉSÉRE, valamint külső homlokzati szigetelés és nyílászárócserére NYERT PÁLYÁZATOT A Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Környezetvédelmi operatív program keretében nyert 70 millió forint támogatást az enyingi iskola, mint egyházi pályázó, amely összeget napelemek elhelyezésére és a fűtésrendszer korszerűsítésére fordítja.

2014 júliusában kezdődött a munka, amely a „Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban (KEOP-4.10.0/E)” pályázat keretében jutott jelentős összegű támogatásból finanszírozza az iskola. A fejlesztés keretein belül 9,12 kW beépített teljesítményű napelem kerül elhelyezésre, ami évente 10.300 kWh villamos energiát termel. A szigetelés javításával és a nyílászáró cserével, továbbá kiegészítésként a radiátorokra szerelt termosztatikus szelepek segítségével, közel 450 GJ energiát takarít meg az intézmény, csökkentve a fűtésre fordított energia felhasználását. A kivitelezési és egyéb költségeket teljes egészében finanszírozza a pályázat.”