Visszapillantó

Visszapillantó

avagy a Tinódi öregdiákjaink párás tükrében

 

Cserni András

Milyen emlékeim vannak az iskoláról?

Hú, ide nagyon sok dolgot tudnék felsorolni… Ott voltak például a tanár-diák focik, vagy a jó kis programok, amiket Török Bálint napok alkalmával szoktak lenni. Én büszke vagyok, hogy Tinódis diák lehettem, a kék „jedi” köpenyesek egyike.

Folytatás

Demeter Barbara Diána

Milyen emlékeid vannak az iskoláról? Szerettél ide járni?

– Többségében jó emlékeim vannak, nagyon szerettem oda járni. Sosem fogom elfelejteni az ottani tanárokat és volt diáktársaimat, akiktől rengeteg szép emléket kaptam.

Melyik tanszakra jártál, kik voltak a kedvenc tanáraid?

– Rajzra, kerámiára, néptáncra és zongorára jártam.

Folytatás

Eszes Luca

Nagy öröm olvasni ezeket a sorokat, mert én is idén töltöm a 20. életévem J

Az iskoláról az egyik legkedvesebb emlékem a Pécsi Mecsextrémes osztálykirándulás, és a 8-as Keszthelyi.

Büszke vagyok rá, hogy arany minősítést értünk el Gyuri bácsival a színjátszó versenyen.

Folytatás

Fodor István

Szép napot!
Milyen emlékeid vannak az iskoláról?
Emlékeim nagyon nem maradtak, mert rég volt, de az iskolaköröket, a reggeli csendes perceket nem fogom elfelejteni sose, vagy azt, amikor rosszak voltunk, és a tanárok idegeivel játszottunk, és a meglepetés tanári-produkciókat. De az udvar parkosítását sem fogom elfelejteni.

Folytatás

Hajdú Sarolta Rege

Olyan hihetetlen, hogy eltelt 20 év!

Igen, büszke vagyok, hogy ott lehettem a Tinódi indulásánál. Szüleim révén az első pillanatoktól kezdve részese lehettem az iskola megszületésének, és jó darabig fejlődésének is.

Életemre nézve nagyon meghatározó élményekkel gazdagodhattam Enyingen gyerekoromban. Sok dolgot tanulhattam ott, ami egész életemben elkísért. Szerettem a Tinódiba járni. Büszke is voltam, hogy ott tanulhatok. Teljesen más volt ott a légkör, mint amit azt megelőzően tapasztalhattam iskolákban.

Folytatás

Horváth Dorina

Köszönöm szépen, hogy gondoltak rám, megtisztelő.

Milyen emlékeid vannak az iskoláról?

– Vannak pozitívak és negatívak is. Természetesen a pozitívból van több. Szerettem az iskolai programokat: a színházat, a sport napot, a Török Bálint napokat, minden ilyen szervezett programot.

Szerettél ide járni?

-Igen, ez egy remek iskola rengeteg lehetőséggel, a tanárok segítőkészsége, kitartása és megértése a diákok irányába is nagyszerű.

Folytatás

Kata Lajos Louis

Üdv! Kata Lajos vagyok. Ez úton küldöm rövid megemlékezésem. Nem tudom, mennyit lehet terjedelemben írni, de összeszedtem néhány számomra kedves emléket, élményt, hogy megosszam Veletek, Önökkel!

Az enyingi zeneiskolába dob tanszakra jártam Dezső tanár úrhoz. Néhány élményem, emlékem, megosztanám Veletek, röviden.

Folytatás

Kató Bálint

Milyen emlékeid vannak az iskoláról? Szerettél ide járni?

Jó érzés visszaemlékezni, szerettem a Tinódiba járni.

Melyik tanszakra jártál, kik voltak a kedvenc tanáraid?

Dob szakra jártam Dobozi Dezső tanár úrhoz. Szerettem a vidám, jó hangulatú, mégis hasznos óráit. Kedvenceim voltak: Juhász Lívia szolfézs órái, Ócsai Judit zongora órái.

A mai gyerekeknek mit üzennél, megérte a kitartás?

Folytatás

Kiss Bálint Lehel

Kedves Tinódis Tanárok, Diákok!

Ezúton szeretnék válaszolni az általatok feltett kérdésekre. Rengeteg jó emlékem van az iskoláról, és szerettem ide járni.

Az évek alatt több szakon is megfordultam (rajz, néptánc, kerámia), de legjobban a kerámiát szerettem. A tanárokkal mindig jól kijöttem, de kedvenceim Balázs bácsi, Szilárd bácsi, és Katóné Márti néni voltak.

Folytatás

Kiss Viktória Mónika

Milyen emlékeid vannak az iskoláról?

Jókedvűen emlékszem vissza a Tinódiban töltött éveimre, és mosolyogva lépek be a kapun, mikor visszamegyek régi tanáraimat meglátogatni.

Szerettél ide járni?

Természetesen voltak rosszabb napok, de összességében szerettem ide járni, és a diáktársaimat is kedveltem.

Melyik tanszakra jártál, kik voltak a kedvenc tanáraid?

Folytatás

Kovács Márton

Sziasztok!

Mikor a Tinódiba kerültem, 5. osztályos tanulóként kezdtem a felső tagozatot. Előtte Székesfehérváron laktunk, így ott is tanultam alsóban, ezért a többiekkel ellentétben én nem ismertem az osztálytársaimat. A beilleszkedés viszonylag könnyen ment, így azt kell mondanom, alapvetően szerettem oda járni.

Folytatás

László Veronika

Sziasztok, kedves Tinódis Diákönkormányzat!

László Veronika vagyok, és 2003-tól 2008-ig lehettem büszke diákja a Tinódinak. Tudással és biztatással felvértezve indultam tovább a Perczel Mór Gimnáziumba, emelt történelem és irodalom szakra, itt 2012-ben érettségiztem.

Folytatás

Marosvölgyi Kitti

Kérdéseire válaszaim a következők:

1996-ban nyíló Zeneiskolába kezdtem el néptánc szakra járni. Kezdetben Rita néni volt a néptánc tanárnőnk, aztán ha jól emlékszem Eszter néni, aztán Tibor lett a néptánctanárunk.

Az évek elteltével gyarapodott ének-, nép- és táncművészeti tudásom. Nagyon élveztem, hogy a Tinódiba járhattam, nemcsak egy szakhoz, hanem egy közösséghez is tartozhattam.

Tibor tanáruk irányításával a néptánc a szenvedélyemmé vált, szívemet-lelkemet beleadtam, hogy minél jobban elsajátítsam a néptáncot.

Folytatás

Megyeri Zoltán

Sziasztok!

Megyeri Zoli vagyok, az iskola volt tanulója. Engedjétek meg, hogy bemutassam pár sorban a Tinódi és a köztem lévő kapcsolat eddigi 18 évét.

8 éves voltam és elhatároztam, hogy zenélni tanulok. Így léptem át 1998-ban először a Tinódi kapuit, amely akkor még zeneiskolaként működött.

A gyermekkoromban hallott jellemző zenei stílusok hatására (blues/rock) szívem szerint a gitár tanszakot választottam volna, hogy reprodukálhassam az akkoriban rám hatást gyakoroló zenéket. Sajnos, vagy nem sajnos a feltételek nem tették lehetővé, hogy ezen a hangszeren tanuljak, így hirtelen döntenem kellett, hogy mit válasszak gitár helyett. Ebben segítségemre volt Deákné Marika néni, aki körbevezetett és így bepillantást nyerhettem az éppen zajló tanórákra.

Folytatás

Molnár Angelika

1.Milyen emlékeid vannak az iskoláról?

Nekem nagyon jó emlékeim vannak az iskoláról, hiszen 8 éven keresztül oda jártam. Nagyon sok mindent kipróbálhattam a művészetoktatás által.

Nagyon jók a tanárok, és arra törekednek, hogy minél jobbak legyünk, így nekem csak jó emlékeim vannak.

2.Szerettél ide járni?

Folytatás

Nagy Katalin Etelka

Rengeteg emlékem van a Tinódiról, amik még ma is élénken élnek bennem: Csendes percek, köpeny, délutáni foglalkozások, sorban állás az ebédlő előtt, játék az udvaron. Így, évek elteltével is boldogan tekintek vissza az általános iskolai tanulmányaimra.
Természetesen, voltak kedvenc tanáraim, de nem lenne tisztességes kiemelni a tanári karból egyet is, hiszen mindenki hozzájárult sikereimhez.

Folytatás

Oratovski Bianka

Milyen emlékeid vannak az iskoláról? Szerettél ide járni?

– Szép emlékeim vannak a volt iskolámról, az ott töltött éveim alatt több táborban is voltam, és jó programokat szervezett az iskola.

Melyik tanszakra jártál, kik voltak a kedvenc tanáraid?

Folytatás

Orova Dávid

Milyen emlékeim vannak az iskoláról?

Sok szép emlékem van arról az időszakról, amikor ott tanultam, de a legkedvesebbek még is abból az időszakból vannak, amikor még az iskola nem mint általános iskola működött, hanem csak mint zenei iskola, ahol délutánként más szakkörökön is részt lehetett venni. Ezek egyike volt a rajz, amit Márti néni tartott. Az volt a jó ezekben a rajz órákban, hogy Márti néni hagyta, hogy a mi saját egyéni fantáziánk alapján készítsünk el egy rajzot, amiből aztán akár egy díjazott mű is lehet. Persze arra is törekedett, hogy minél jobban csiszolja a már meglévő tehetségünket!

Ezért is köszönöm Márta néni! :D”

Folytatás

Pallag Csenge

Kedves Szabó Szilárd!

Szeretnék válaszolni az Önök által feltett a kérdésekre, hiszen büszke vagyok arra, hogy oda járhattam. Elég sok emlékem van az iskolából, jó érzés volt oda járni, nem tudom mindet fölsorolni, de a legfontosabb, aminek részese lehettem, az a kifestő volt. Márti néni vezetésével sikerült megvalósítanunk, mind a mai napig büszke vagyok arra, hogy az én rajzom is bekerült ebbe, és még most is örömmel mutatom meg másoknak.

Folytatás

Portik Apor

Üdv!

Igen, mindent összevetve szerettem a Tinódiba járni! Így visszagondolva még hiányzik is, nem volt ennyire fárasztó, mint az egyetem. Reggel meg délután fociztunk vagy haverokkal lógtunk, egyszer-egyszer –  persze csak véletlenül –  betörtünk egy ablakot labdával.

Nagyon szerettem a tanáraimat, alsóban Vali néni és Zita néni voltak velünk a legtöbbet, felsőben meg Merci néni. Szerettem versmondó versenyekre járni, bár belátásom szerint nem voltam valami nagy tehetség. 3-4 évet furulyáztam István bácsinál, majd néptánc Tibor bácsinál, és végül gitároztam nyolcadikban, de szinte mindent kipróbáltam, ha már volt rá lehetőségem.

Folytatás

Portik Botond

Kedves Tanárok, Diákok!

Az iskolára mindig szívesen gondolok vissza! Sokat gazdagodtam és tanultam ott. Voltak könnyebb és nehezebb időszakok és tantárgyak. Például Klári néninél egyszerűen megszerettem a matematikát még annak ellenére is, hogy nem volt könnyű ötöst szerezni nála. Így máig célszakma, amivel foglalkozni szeretnék részben ezen alapul. Emlékeimben él még Szilárd bácsi összeszedett földrajz órái, Gyuri bácsi tanulságos osztályfőnöki és kémia órái, Selmeci Márta tanárnő előadó készsége a magyar órákról, Márta néni és Balázs bácsi hangulatos rajz és kerámia órái, és persze István atya és Tündi néni hittan óráit. Emlékszem a reggeli Csendes percekre, melyet sokszor még félálomban hallgattunk végig, sok tanulságos mesét, történetet akár Zoltán bácsi, Géza bácsi vagy más tanárok szónoklatából.

Folytatás

Simon Kristóf

Kedves Márta néni!

Ezúton mellékelem válaszaimat a körüzenetére:

Milyen emlékeid vannak az iskoláról?

– csak jó

Szerettél ide járni?

– számomra nagyon furcsa volt, ahogyan a Tinódiba kerültem, hiszen akaratom ellenére szüleim hoztak át ebbe az intézménybe a 7. osztály félévekor. Itt meg kell jegyezni, hogy az iskola felső tagozatának ez volt az első féléves fennállása, így egy félig kész osztályba kerültem. Mindig is szerettem ellenezni mindent, de önmagában itt sem tudtam mit tenni, és az első pár nap ellenállás után sikerült beilleszkednem az osztályközösségbe, diáktársaim is elfogadtak. Elképesztő 1,5 év kerekedett egészen ballagásig J.

Folytatás

Suba-Faluvégi Zsófia

Milyen emlékeid vannak az iskoláról?

Talán a legmeghatározóbb élményeimet a sok fellépésnek köszönhetem. Örömmel gondolok vissza arra, amikor a drámaterem közepén ülünk 20-an, némán, várva a múzsákra, több percen keresztül… Aztán meghallunk egy kacajt, valaki mond akár csak két szót, amire eleinte fintorgunk. Utána arra alapozott másik hármat, majd négyet… Végül mindenkinek elindul a képzelő ereje, és csak sistereg írónk keze között a toll (ámbár, képtelenség leírni azt a sok ötletet). Aztán sok munka, nehézség (és persze Márta néni fájó feje után), ott a kész mű, ami örömmel tölt el mindenkit (de főképp minket).

Folytatás

Szente Melinda

A zeneiskolás éveimben több tanszakra is jártam. Furulyázni tanultam Demény Istvánnál-ekkor kezdődött a zene szeretete. Majd zongorát is tanultam Draskóczy Eszternél, Teleki Miklósnál és Bálint Győzőnél. Közben Fancsali Emőke és Juhász Lívia figyeltek fel az énekhangomra, és kezdtek el foglalkozni velem. Sokszor este akár szolfézs óra után.

Amikor én a zeneiskolát kezdtem, szinte az intézmény még csak akkor alapult. Az első évfolyamok között lehettem. Imádtam ott lenni! Sokszor egész estig is bent voltunk a barátokkal, még ha a zenei óráknak már rég vége volt. Emlékszem, volt olyan, hogy anyáék telefonáltak Zoltán bácsiéknak, hogy jöhetnek-e értem, mert annyira jól éreztük magunkat. Anya utólag mondta el, hogy tudta, hogy jó helyen vagyunk, így nem aggódott értem.

Folytatás

Sziklai Anita

Nos, először is én nagyon örültem, hogy ennek az iskolának a diákja lehettem. Az itt eltöltött évek alatt megtanultunk egy nagy közösségként együtt lenni, és megismerni a másikat.

A tanárok mindig példát mutattak nekünk, és a helyes útra tereltek minket. A közös farsangok, mikulás koncertek, sportnapok és ifjúsági programok elsősorban a diákok szórakoztatására és összekovácsolására irányultak. Az iskola sokszínűségét jellemzi a különféle művészeti tanszakok. Én a kedvenc időtöltésem itt találtam meg.

Folytatás

Szilágyi Richárd Tibor

Nagyon szép emlékeim vannak a tinódis éveimből. Nagyon szerettem azt a családias légkört, amelyet az iskola nyújtott számomra. Az iskola születésnapja és a Török Bálint napok mindig nagyszerű programokat biztosított nekünk, élveztük a tanár-diák focimeccseket. Szerettem tinódis diák lenni, különlegesnek éreztem magam, hiszen egy olyan iskolába járhattam, amelyben művészeti tanszakok is elérhetőek voltak.

Folytatás

Szőnyi Tamara

Először is! Igen szerettem ide járni. Másodszor is! Fogalmam sincsen, hogy hol kezdjem. Rengeteg emlék van, ami jó. Tényleg tud ott egy diák tapasztalatokat, tudást szerezni, hogy ha akar. Az Enyingi Török Bálint napok élményei nagyon megmaradtak bennem, a sport nap, karácsonyi előadások, Anyák napja, amin inkább én sírtam el magam, nem, hogy Anyu, a Ballagásunkról már nem is beszélve, ami tényleg szépre sikerült, és akik szeretik az iskolát, akkor tuti, hogy nem bírják ki sírás nélkül.

Folytatás

Szűcs Anna

Kedves Tinódisok!

Emlékeim: Én az általános iskola indulásakor lettem tinódis, az első 8.-os osztályban. De a művészeti suliba első osztályos koromtól jártam, először hangszeres oktatásra, de aztán Márti néni szárnyai alatt rajz szakkörre. Szerettem az iskolát. Kicsi osztály voltunk, jó barátok. A gimnázium alatt még sokszor visszajártam.

Folytatás

Török Erik

,,Életem alap pillérei melyek meghatározták a jelent és a jövőt…”

Tisztelt tanári kar, kedves fiúk lányok!

Fogadjátok szeretettel életem egy hosszabb ideig tartó szakaszának élményeit, tapasztalatait, sikereimet, és jövőbeni terveimet.

Első napokban, amikor megkezdtem az általános iskolát, nehéz volt beilleszkedni a többi osztálytársam közé, de volt több olyan társam, akikkel már a kezdetekkor haverságot, majd a későbbiekben barátságot kötöttem. A tanárok a Tinódiban nagyon lelkesen fogadtak minket, segítőkészen álltak minden gyermekhez, mint ahogy azt egy pedagógustól megkíván a szakma. A tanórákon, még ha kiborító is volt az osztály, a tinódis tanárok mindig helyén tudták kezelni a dolgokat, és rendre inteni a csapatot.

Folytatás

Zélig Ferenc

Nagyon sok szép, jó emlék fűz engem az iskolához a mai napig. Majdnem minden nap oda is járok, vagy az öcsémet viszem/hozom, vagy amiben tudok, segítek. Kerámiára, trombitára, színművészeti tanszakokra is jártam, de ami engem elindított, az az informatika volt és Szabó Szilárd. Azóta is ezen a pályán vagyok, és ezen is leszek, remélem még sokáig.

Folytatás