Bepillantó

Bepillantó

avagy a Tinódi mostani növendékeink csillogó szemében

Összes Bepillantó PDF formátumban

Bugyik Bálint (2. o.)

Azért szeretem ezt az iskolát, mert találkoztam az osztállyal, szereztem új barátokat, megtanultam olvasni és írni betűket, megtanultam bennfoglalni, osztani, szorozni, számolni, kivonni, mert ez a legjobb iskola a világon!

 

Paluska Enikő Zsanett (2. o.)

Azért szeretem ezt az iskolát, mert sok barátom van. A kedvenc tantárgyam a matek, az olvasás meg az ének. Az osztálytársaim és a tanár nénik is kedvesek.

 

Farkas Zora Ilona (2. o.)

Azért szeretem ezt az iskolát, mert kedvesek a tanárok. Azért szeretek ide járni, mert van néptánc.  Kedvenc tantárgyam az olvasás. Kedvenc tanáraim: Anita néni, Vali néni. Kedvenc napom a mai nap. Barátom Viki.

 

Kovács Kincső Kata (4. o.):

Azért szeretek ide járni, mert sok mulatságos rendezvény van, mint például a karácsonyi műsor.  Nem szeretnék iskolát váltani, mert érdekes dolgokat tanulunk Csendes perceken, és a tanárok nagyon kedvesek, viccesek. Szeretem ezt az iskolát, mert több művészeti ágból választhatunk. Sok barát ideköt az iskolához. Itt barátságos a légkör. Az udvar szép és tágas, jól lehet játszani és szaladgálni. Szünetben, hogyha jó idő van, ki szoktunk menni az udvarra. Az órák változatosak, jókat szoktunk az órai témáról beszélgetni. Az osztálykirándulások végén szinte mindig el szoktunk menni fagyizni.

 

Nemes-Tóth Janka (4. o.)

A mi iskolánk különbözik a többi iskolától. Reggel Csendes percekkel kezdünk, ahol minden héten megtanulunk egy éneket, így négy év alatt sok-sok énekkel lettem gazdagabb. A reggeli csendesség segít ráhangolódni bennünket a tanulásra. Szeretek ide járni, mert itt tanultam meg olvasni, írni, számolni. Kedvelem az osztálytársaimat, akik között több barátom is van. Sok közös kalandunk volt már az elmúlt években, sok vicces dolog történt velünk. Ezekre mindig szívesen emlékszem vissza.

Különleges a mi iskolánk azért is, mert itt lehet citerázni, hegedülni, zongorázni. Mi minden évben megünnepeljük az iskola születésnapját, ahol akkora torta van, hogy jut belőle minden gyereknek. Nemcsak az iskola szülinapját ünnepeljük meg, de a diákok és a tanárok is kapnak egy tábla mogyorós csokoládét a havi születésnapi köszöntőkön. A mi iskolánkban minden nyáron mesetábor van Szóládon, ahol mindig mindenki jól érzi magát. Sajnos az iskolánkban tavaly tűz ütött ki, de a nyári kazettafestő táborban készített festett kazettákkal újra megszépítettük az épületet. Egy szóval szeretek ide járni és remélem, hogy sok év múlva az osztálytalálkozókon mindannyian örömmel emlegetjük majd fel az emlékezetes éveket.

 

Tóth Bendegúz János (4. o.)

Sokszor hallottam más diákoktól, hogy nagyon szigorúak a tanárok. De a Tinódiban ez nem így van. Nekünk remekül tanító tanáraink vannak! Játékosan és vidáman oktatják diákjainkat. Sok élményt szereznek nekünk, például a téli csúszkálás. Figyelmes szemmel nézik a vidám száguldás játékmenetelét, nehogy valakinek a testi épsége sérüljön. De ne felejtsük el a kedves igazgató urat, akinek ha van egy kis szabadideje, lemegy a felső tagozatos tanulókhoz futballmeccset játszani. Semmiféleképpen nem váltanék iskolát, mert én ide tartozom.

 

Vass Nárcisz (5. o.)

Jó ez az iskola, mert itt az ebéd is finom. Kedves az igazgató, kedvesek a barátaim, és itt a tanárok sem kivételeznek senkivel. Szeretem a Tinódiban, hogy mindig van valami koncert. Meg az is tetszik, hogy ki van díszítve a suli. Nem cserélnék más iskola diákjaival, mert itt vannak a barátaim, és megkedveltem mindenkit, még a takarító néniket is, és még azt, hogy itt elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Itt mindig történik valami érdekes, pl: szokott minden évben lenni Enyingi Török Bálint Napok, Mikulás koncert, Farsangi koncert, Suli-buli. Mindig emlékezni fogok arra, hogy itt milyen kedves tanáraim vannak, és persze az osztályomra, a Suli-bulira, az igazgatóra és legfőképpen az osztályfőnökeimre.

Pajor Eszter (5. o.)

Jó ez az iskola, mert csomó jó program van, sok kedves tanár, szép környezet. Szeretem a Tinódiban, hogy összetartó és boldog iskola, mely mindig megnevettet kint az udvaron és bent az osztályteremben is. Nem cserélnék más iskola diákjaival, mert erre az iskolára úgy tekintek, mint a saját hazámra.

 

 

Papp Luca (7. o.)

Nem cserélnék más iskola diákjaival, mert nem mindenhol van ilyen sok program és színes közösség, mint nálunk. Mindenki talált valamit az évek során, amiben tehetséges és sikeres. Én személy szerint a zenében és a táncban. Sok helyen jártunk, és számtalan helyen léptünk már fel, hatalmas sikerünk volt. Az iskolai programokat nagyon szeretem. A kedvenceim közé tartozik többek között az iskola szülinapja is. De az összes esemény közül a legjobb a Farsangi koncert, ahol nemcsak a diákok, de a tanárok közül is sokan mutatnak be mókás produkciót. Végezetül pedig nagyon szeretem az osztályomat, mert szorosan összetartó csapat vagyunk, akik rengeteg sok élményt kapnak ettől a helytől.

 

Sofhauzer Natália (7. o.)

Szeretem a Tinódiban, hogy rengetem lehetőséget kínál a diákoknak. Számtalan művészeti foglalkozáson lehet részt venni, többek között színjátszó szakkörön és néptáncon is. Ezek a foglalkozások sok-sok versenyre eljuttattak már minket. Személyes kedvencem volt a veszprémi Petőfi színházban fellépni, ahol profi színészekkel is dolgozhattunk.

Mindig emlékezni fogok az izgalmas rendezvényekre, amikben játékosan vehettünk részt, és a végén mindig temérdek édességet osztottak a tanárok.

 

 

Simon Csenge (7. o.)

Jó ez az iskola, mert a diákok is kapnak döntési jogot olyan dolgokban, amiket akár jobbá is tudnak tenni. Itt mindig történik valami pl.: focimérkőzéseket tartunk, vadászrepülőket nézünk, közösen métázunk. Ezek az élmények anélkül, hogy észre vennénk, a mókázás mellett, közelebb hoznak egymáshoz. Nem cserélnék más iskola diákjaival, mert az iskolánk bármilyen sikert ér el, nemcsak örül a dolognak, hanem boldogan köszöni meg mindenkinek, és soha nem marad el a jutalom sem.

 

Tóth Laura Evelin (8.o.)

Lassan 8 éve, hogy ebben az iskolában vagyok. Nagyon sok mindent köszönhetek tanáraimnak, akik mindig támogattak a nehéz napokon is. Fájó szívvel lépek ki júniusban az iskola falai közül, mert tudom, hogy utána sokkal nehezebb élet vár rám. Az iskola hangulata feldobta minden reggelemet, amikor beléptem, a színes falak megadták azt a kellemes érzést, amire egy gyereknek szüksége van. Az iskolai rendezvényeket nagyon szerettem, a sok fellépő diák és persze tanár, akik mindig sokat fáradoztak azon, hogy színvonalas legyen a műsor. Állandóan ott voltunk más versenyeken, hogy támogassuk az iskolát, és mindig valamilyen oklevéllel térünk vissza. Örülök, hogy belevágtam a néptáncba, mert ez egy olyan tánc, amelyet csak akkor csinál jól az ember, ha belemélyed és szeret. Nagyon félek, hogy a 8 éves tanulás semmibe fog hullani, és széthullik a csapat. Néptánc mellett citerára is járok, de mostanában kicsit elhanyagoltam, amit bánok, mert fantasztikus érzés, amikor egy csapatban áll az ember, és felzendül a sok hangszer, és átjár a libabőr.

Emellett ott van még a futás. Egyszerűen imádom. Amikor eldördül a pisztoly, és mindenki elkezd kutyafuttában a cél felé rohanni, leírhatatlan élmény. Ott csak te vagy és a lábaid.

Nem az számít, hogy heti 4-5 órát edzel keményen, hanem hogy akarod-e. Fejben kell rendet tenni, és a táv közben erősíteni magad belül.

A néptánc által minden évben elutaztunk 3 napra Erdélybe, ami megint csodás élményeket nyújtott. Több minden hirtelen nem jut eszembe, de annyit lehetne írni, hogy közben ránk esteledne. Szeretném megköszönni ezt a 8 évet az egész iskolának. Nagyon hiányozni fog, és fájó szívvel gondolok vissza. Büszkén mondom majd bárhol, hogy

„Igen, én Tinódis voltam!”