Enyingi Török Bálint Napok 26. alkalommal is

2017. szeptember 15-17 között 26. alkalommal rendeztük meg az Enyingi Török Bálint Napokat. A záróistentiszteleten pedig lelepleztük a reformáció 500. évfordulójára készült márványtáblát. De haladjunk szépen sorjában:

Péntek délután egy igazi kuriózumnak számító zenekar, a Kyra együttes adott koncertet iskolánk Hajdú Zoltán termében. Az egyházi zene, a népzene és a modern zene jegyeit is magán viselő stílus nagyon sokak tetszését elnyerte. Koncert után még hosszú sorokban álltak autogramért – alsós lányok és felsős fiúk egyaránt.
 

Szombaton a fő attrakció az új rekortán (speciális, rugalmas felület) borítású sportpályánk felavatása volt. Demény István és fúvósainak „térzenéje” után Imre Bálint mezőföldi esperes az első korinthusi levél 19. része 24-25. versei alapján így zárta köszöntőjét: „Siessetek” gyakran a pályára, hogy utána felfrissülve vehessétek magatokhoz a tudományt. És „Siessetek”, azért is, hogy a hervadhatatlan koszorú a tietek lehessen.”

Örömünkre szolgált, hogy Hajdú Attila, egykori válogatott labdarúgó nyitotta meg a pályát diákjaink számára. A nap további programjai a szokott mederben folytak, vidámság, izgalom és ínycsiklandó bográcsgulyások közepette.

Vasárnap idén is ünnepi istentisztelet zárta az Enyingi Török Bálint Napokat. Volt diákjaink (akik már a felnőtt gyülekezet aktív tagjai) műsora után ők maguk leplezték le – a pontosan 225 éves református templomban – a reformáció 500. évfordulója alkalmából elhelyezett gyönyörű emléktáblát, Lédig Gyula presbiterünk alkotását és ajándékát.
Köszönetet mondunk diákjainknak, szüleiknek, és munkatársainknak a háromnapos rendezvényért.
Soli Deo gloria!
Szabó Szilárd
igazgató​